Midsommardagen – en kulinarisk högtid!

Tänk jag tycker midsommardagen är mycket skönare än aftonen. Framförallt så äter man godare!

Igår började vi med färsk, grön sparris med ett citronsmör och parmesan till. Några droppar hasselnötsolja fulländade denna enkla men delikata rätt!

Som huvudrätt blev det ugnbakad kyckling med massor av färska kryddörter från vårt växthus. Till detta en krämig risotto med lite sparris som blev över från förrätten.

Jordgubbar och vaniljglass fick avsluta. Säger bara att det är skillnad på gubbar och gubbar. Dessa röda bär från Kullabygden smakade förträffligt!

Grön sparris

Förrätt midsommardagen 26 juni 2010

Kyckling med sparris risotto

Jordgubbar

Svenska jordgubbar från Kullabygden

Alsace Riesling

Vinet till förrätten kom från Alsace

Viner:
Till sparrisen drack vi en 1997 Grand Cru Riesling från Francois Baur i Türkheim (Alsace).

Kycklingen trivdes mycket bra i sällskap med en
Rioja Rosé – Marques de Cacera 2009. Ett fynd för bara 75 kronor.

Jordgubbarna tillslut sköljdes ner med en halvflaska Cinzano Asti.

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s