Tänk jag tycker midsommardagen är mycket skönare än aftonen. Framförallt så äter man godare!
Igår började vi med färsk, grön sparris med ett citronsmör och parmesan till. Några droppar hasselnötsolja fulländade denna enkla men delikata rätt!
Som huvudrätt blev det ugnbakad kyckling med massor av färska kryddörter från vårt växthus. Till detta en krämig risotto med lite sparris som blev över från förrätten.
Jordgubbar och vaniljglass fick avsluta. Säger bara att det är skillnad på gubbar och gubbar. Dessa röda bär från Kullabygden smakade förträffligt!
Viner:
Till sparrisen drack vi en 1997 Grand Cru Riesling från Francois Baur i Türkheim (Alsace).
Kycklingen trivdes mycket bra i sällskap med en
Rioja Rosé – Marques de Cacera 2009. Ett fynd för bara 75 kronor.
Jordgubbarna tillslut sköljdes ner med en halvflaska Cinzano Asti.