Lars Ohly i DDR

Som vanligt väckte besöket vid den gamla gränsövergången Check-Point-Charlie många känslor. Läs här lite vad som skrivs på Wikipedia om Berlinmuren.

”Mellan 1949 och 1961 hade 2,7 miljoner människor flytt över gränsen från Öst- till Västberlin. Den därefter byggda muren fungerade effektivt som flyktingspärr – endast omkring 5 000 personer lyckades rymma till väst efter 1961, och av dessa var 574 gränsvakter. Aktuella siffror för antalet dödsoffer vid flyktförsök över muren varierar mellan 136 och 206 beroende på källor. 136 dödsoffer finns dokumenterade i form av en verifierad lista med namn och datum.”

Dessa förbrytelser i kommunismens namn får vi aldrig glömma. Desto mer allvarligt att vi i höst riskerar att få en vänsterregering med en minister som för bara några år sedan slutade kalla sig för kommunist. Vid upprepade tillfällen försvarade han DDR-regimen och var ofta inbjuden som gäst till partiet där. En sådan person skall kanske bli minister i en röd-grön regering? Fy fasen!

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Politik, Resor. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lars Ohly i DDR

  1. Johan skriver:

    ”Jag har alltid kallat mig kommunist och har aldrig sett något problem med den benämningen”. Dessbättre är Lars Ohly för dum för att vara en ulv i fårakläder, utan presenterar sig hederligt som en ulv i ulvakläder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s