En vanlig onsdag kväll i Villa Mathilda

Livet är till för att njutas! Efter ett hårt dagsverke i vingården, så skulle det bli traditionsenlig onsdags-pasta. Det blev en ny komposition som härmed tilldelas världen!

Kvällen inleddes för övrigt med en utmärkt Gimlet (Humphrey Bogarts favoritdrink, läs mer på länken) och avslutades med franska ostar. Men nu till receptet:

Ingredienser:
Pasta (det råkade bli ”Penne” idag)
Kantareller
Skinka i tärningar, gärna ”Blacky” eller annan med mycket smak
Schalottenlök
En gräddskvätt
Kalvfond
Cocktailtomater
Massor av färska kryddörter

Tillagning:
Börja med tomaterna. Rosta dom i ugnen i ca 40 minuter. Häll gärna en skvätt olivolja och kryddörter över. Timjan och oregano passar bra.
Fräs upp kantarellerna i smör, salta/peppra och ställ undan.
Fräs löken i lite olivolja, tillsätt den tärnade skinkan och låt svettas en stund.
Tillsätt grädde och någon god fond, jag tog några droppar kalvfond. Smaka av!

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Håll kantareller och tomater varma (några sekunder i mikron fungerar bra).

Servering:
Lägg upp den väl avrunna pastan i varma, djupa tallrikar. Höll över grädd/skinksåsen. Toppa med de underbara tomaterna och kantareller. Garnera med ytterligare kryddörter och servera genast. Njut och skänk mig en vänlig tanke… 😉

Vi drack ett enkelt, men gott italienskt vin; Canaletto,  Montepulciano d’Abruzzo 69:- .

Pasta är härlig mat!

Gimlet med Gordons Gin och Roses Limejuice

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s