Ungt kött…

Vår suveräna gårdsbutik Brunnby Boställe brukar aldrig ha kalvkött. ”Vi slaktar inte våra fina kalvar, de skall få växa till sig” har det hetat. Men den här veckan gjorde dom ettundantag för de hade helt enkelt fått slut på vanligt nötkött. Så vi fick inhandla en kalvfilé som smakade gudomligt! Till detta åt vi en minst lika god risotto med kantareller samt en grönsaksröra med grön sparris, salladslök och tomater.

Vinet då? Det blev en Barbaresco 2006 från producenten Luigi Voghera i Piemonte.
Nebbiolo-druvan passade perfekt till denna mustiga maträtt.

Recept hittar ni här hos Allt om Mat

Grillad kalvfilé med kantarell-risotto

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s