Ryanair lyfter och SAS… ?

Har börjat jobba igen som konsult för Göteborg City Airport. Igår anordnade vi presskonferens med anledning av Ryanairs storsatsning på Göteborg. Bryssel, Kaunas, Rom och Edinburgh – fyra nya destinationer öppnar denna vecka och i december är det dags för Paris, jättekul!

GP var på plats och skrev en bra artikel! Dessutom hade vi bjudit in tunga personer från näringsliv och besöksnäring till mötet. Vi hade lagt pressträffen samtidigt som första flyget från Edinburgh landade. En säckpipeblåsare hälsade dom välkomna och på pressmötet åt vi pubsandwich med lax och drack öl från Skottland! 🙂

Samma dag som presskonferensen var det dessutom en intressant artikel om flyg i Dagens Industri. Där beskriver branschanalytikern Anders Lidman mycket bra SAS problem och vad som är skillnaden mellan SAS och det betydligt mer framgångsrika Finnair:

”Finnair har försökt göra rätt och satsat på långlinjer och på så vis till viss del snott marknaden från SAS. Traditionella bolag kan inte flyga i Europa. Det här har alla insett utom SAS, som har lagt huvudmarknaden mitt i blodbadet där lågprisflyget härjar”

Läs hela artikeln i DI här.

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Flyg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s