Vad håller JO på med?

”Forum för levande historia” inrättades 2003 av den dåvarande (s)-regeringen Persson.  Förintelsen under Nazismen och händelserna kring detta var utgångspunkten och syftet var att med information främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter samt belysa totalitära regimers brott mot mänskligheten.

Nu hade man satsat på ett utmärkt projekt, nämligen en utställning och film som handlar om det folkmord Pol Pot-regimen gjorde sig skyldig till under 1970 och 80-talen.

Specifikt så tog man upp de svenskar (många kända kultur- och vänsterpolitiker) som stödde Pol Pot och de röda khmererna  och som ansåg sig kämpa för rättvisa och jämlikhet. Ändå lyckades de missa ett av historiens största massmord när de besökte Kambodja. Hur var det möjligt?

En av de vänstersympatisörer som tillsammans med Jan Myrdal var i Kambodja 1978 var Kerstin Ekerwald. Hon anmälde filmen till JO och dessa har nu gett sig till att kritisera hela projektet, vilket har fått till följd att organisationen beslutat lägga ner såväl utställning som film. Skandal! Läs pressmeddelandet här.

Söker man på nätet så finns massor av intressant dokumentation både om folkmordet i Kambodja och om de ”nyttiga idioter” vägrade se verkligheten. Här är ett bra exempel!

Massgrav från folkmordets Kambodja

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s