Pasta med grönkål och halloumi

Måste bara dela med mig av en helt ny pastarätt jag skapade häromdagen. Som bekant (?) äter Malou och jag pasta varje onsdag, sedan många år tillbaka… Det gäller att variera sig, men nu stämde allting!

Pasta med grönkål och halloumi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

– Grönkål (jag använde fryst, men det funkar förstås med färsk också…)
– Lite matlagningsgrädde + en bit fetaost (kan bytas mot någon trevlig mjukost)
– Kallrökt skinka, t ex Serrano, eller någon tysk variant.
– Några skivor halloumi ost.
– Lite rostade pinjenötter ger alltid en bra finish
– Kryddor efter smak…
Samt förstås din favorit-pasta, jag valde Farfalle (fjärilar!)

Gör så här!

Börja med att koka upp pastavattnet.

Bräck sedan skinkan och rosta pinjenötterna i torr panna.
Värm upp grönskålen med lite grädde och osten till bra konsistens och smak.
Medan pastan kokar, grilla halloumi osten så den blir läckert randig och nästan börjar smälta. Lite nymald peppar ovanpå skadar inte!

Servering

Pasta i uppvärmda skålar, några rejäla klickar grönkålssås, den bräckta skinkan, halloumi-osten vackert ovanpå och tillslut rikligt med pinjenötter. Så gott och så enkelt! Pröva detta, ni lär inte ångra er…

le Chef / C-M

 

 

 

 

 

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pasta med grönkål och halloumi

  1. Christian skriver:

    Smaskigt!

    Jag har gjort väldigt liknande pasta själv, fast med savoykål istället för grönkål utan utan halloumi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s