Kärlek till en hund!

En av de första gångerna jag träffade Caesar.

Måste bara skriva lite om min underbara valp Caesar! Visst, vi har en hund till, Bacchus som är en svart mellan Schnauzer. Han är nu tre år gammal och jag älskar honom mycket. Men det är något speciellt med Caesar… Han är bara drygt 7 månader (född på Sveriges nationaldag förra året). Men redan en riktigt bra jakthund. Vid blott 5 månaders ålder gjorde han sitt första eftersök på en bock jag hade skjutit. Inte rädd alls, trots att det var mörkt och otäckt inne i skogen. Vi hittade bocken, som fick följa med i bilen alldeles bakom Caesars bur…

 

Så igår, jaktlaget hade samlats på Sofielund (Ekeby). En av våra gäster sköt på ett vildsvin, men var osäker om han verkligen hade träffat. Sagt och gjort, ett eftersök organiserades. Caesar fick lite ”hjälp” att hitta första blodspåret, men sedan gick det med fart! Väl framme vid galten, så var det ingen rädsla, bara nyfikenhet och lukta/bita överallt i det döda svinet. Till och med vältrade sig i lite blod (som jakthundar tydligen gör).

Caesar är ju en Kleiner Münsterländer, som är ”stående fågelhund”. Det skall bli jätteroligt att träna honom i apportering och fågeljakt, men detta igår visar att han har många kvaliteter.

Att han sedan är en så kelig och gô kille, trots att han nu är inne i trotsåldern/tonåring gör inte saken sämre. Tror vi kommer att få många trevliga stunder tillsammans!

Här är resten av hundfamiljen Hedin, Caesar, Malou och Bacchus!

 

 

 

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Hundar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s