Soulfood Serbia i Stockholm blev en succé!

Image

Så äntligen kom kvällen då Stockholm fick möta Serbien på det kulinariska planet. Eventet var ett samarbete mellan National Tourism Organisation of Serbia (TOS) och Restaurang Jakthornet som ligger på norra Djurgården, vid Stockholms Stadion. Jag hade, som turistbyråns PR representant i Sverige, fått i uppdrag att bjuda in lämpliga gäster och hjälpa till på kvällen. Det var flera målgrupper som var intressanta och som jag därför hoppades skulle tacka ja, t ex mat- och vinskribenter,  resejournalister, och företag som säljer eller arrangerar resor till området. Cirka 85 personer bjöds in och nästan alla tog sig faktiskt tid att komma! Serbiens ambassadör Dr Dusan Crnogorcevic, som hälsade välkommen, hade också bjudit med Makedoniens ambassadör Kiri Llioski. Fyra ungdomar från Serbiska Kulturföreningen i Haninge, hälsade i sina folkdräkter gästerna välkomna vid dörren.

Mycket proffsig presentatör under kvällen var Sladjan Osmanagic, känd TV-sport journalist. 

Temat var som sagt Soulfood Serbia och detta har till syfte att lyfta fram de olika regionala specialiteter som det serbiska köket kan erbjuda. För att det skulle bli riktigt autentiskt, så flögs en av Belgrads mest kända köksmästare in för att laga och arrangera maten. Zoran Miskovic har även grundat det serbiska kocklandslaget.  Det blev många olika slags kalla förrätter, varmrätter samt desserter. Till detta drack vi goda serbiska viner och inhemska destillat som Rakija. Men kvällen bjöd också på kultur i form av skådespelerskan Jelena Mila, som bjöd på några tänkvärda dikter. Jelena har också varit filmfestivalchef för BANEFF (Balkan New Film Festival).

Gästerna fick under kvällen även se den omtalade filmen Soulfood Serbia. Sedan berättade Predrag Rolovic från Serbiska Turistbyrån om varför Serbien är ett sådant intressant turistmål. Även undertecknad fick tillfälle att tala till alla representanter från resebranschen och media. Bland övriga framträdande kan nämnas Alek Milutinovic, som är Sveriges största importör av vin från Serbien. För den musikaliska underhållningen stod Balkan Show Band med Aleksandar Djurovic.

Restaurang Jakthornet, var ett perfekt ställe för detta event och dess generösa ägare Stamenko Kandic spred, tillsammans med sin fru, en varm och trevlig stämning. Rekommenderas varmt!

Ett speciellt tack bör också riktas till några andra sponsorer:

Engelbrechts blommor
Canvas Picasso
Smakfulla Delikatesser
Bacina Vino
Juvinum

Nu gäller den viktiga uppföljningen av alla värdefulla kontakter som knöts under kvällen!

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck, Reklam och PR, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s