”Alla dessa dagar” i vingården…

Helt oblygt snor jag Carl Bildts namn på sin blogg till rubriken ovan… 🙂

Men det har verkligen hänt mycket nu i sommar. Genombrottet kom med Solaris-provningen på Arilds Vingård där en rad vinskribenter och krögare var med. Som jag har beskrivit här, fick vi mycket bra omdömen om vårt vin. Sedan började arbetet med att sälja in några flaskor på lokala restauranger. Det gick mycket enklare än vad jag hade väntat mig. Alla ville ha lokalproducerat vin och både krögarna och deras gäster tyckte vinet var gott! Nu finns vi på fem restauranger och två-tre ytterligare är på gång.

Den andra stora händelsen är att vi har skaffat serveringstillstånd. Det gäller för slutna sällskap, men är permanent året runt och gäller både för vår vinkällare och uteplatsen vid vineriet. Tillståndet kostade stora pengar och krävde att jag fick göra ett mycket svårt kunskapsprov i alkohollagen (stackars alla utländska personer som vill starta restaurang här, det är inte lätt!) . Visserligen hade man tre försök på sig, men jag klarade det på första! *Mallig!* 🙂   Så nu kan vi alltså både bjuda våra vingårdsbesökare på provsmakning och anordna olika slags vinprovningar, med eller utan mat.

Vingårdsbesöken har tagit rejäl fart. Vi har hittills haft ett femtiotal gäster och närmaste veckorna är också bra bokade. Vi försöker styra besöken till bara en gång i veckan, för vingården kräver ju också arbetsinsatser. Men det är kul att få berätta om vår verksamhet och så blir det ju lite intäkter…

Förutom de restauranger som vi har fått leverera till, så har TV4 köpt 36 vinflaskor till sin ambulerande restaurang under ”Sverigeresan/Mitt Kök”.  Man reser land och rike kring och serverar bara lokalproducerade ingredienser, inkl drycker. Jättekul!

Marknadsföringen sköter sig alltså själv för det mesta. Vi får hjälp av olika tidningar och webbsajter, t ex turistbyrån i Höganäs, Helsingborg och Skåne, skriver om oss och många fler.

Så, hur ser det ut framåt då? Tyvärr inte så bra. Den miserabla sommaren med kalla temperaturer och väldigt mycket regn, gör att vi antagligen bara får en begränsad skörd i höst. Vi har dock varit mycket tuffa i beskärning, gallring och uppbindning, så det lilla antal druvklasar vi får, kommer säkert att bli ett mycket gott vin!

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Viner övrigt, Vinodling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s