Njutningshelg i Stockholm

I helgen var Malou och jag i Stockholm för att fira hennes födelsedag. Det var en ”hemlig resa”med många överraskningar och trevliga upplevelser. Bägge sönerna var med, även Christian med fru och barn hade rest upp från Skåne. Vi anlände på fredag kväll och checkade in på Clarion Hotel Sign, centralt och häftigt design hotell. Tyvärr var även ljudnivån i bar och restaurang i häftigaste laget, men annars var det en bra hotellupplevelse.

Vi började med en flaska Pinot Gris från Oregon State i USA. Det var riktigt hyfsat!
wine by joe

Till vinet fick Malou öppna sitt kuvert med ”Mission Possible” där helgens aktiviteter avslöjades. Eftersom det redan hade börjat bli sent, så åt Malou och jag en lätt middag i hotellets restaurang ”American Table”, med inspiration av Marcus Samuelsson.

Det blev American Cross Kitchen. Malou åt bakad röding och jag ”Grilled Tuna Jambalaya”. Till detta skulle vi dricka en inte alltför fatlagrad Chard. Den vänlige Sommelieren bjöd oss på smakprov från två vingårdar och vi fastnade tillslut för en 2009 Wolffer Estate från State of New York. En lätt fatkaraktär och Malou tyckte det doftade majs om vinet (!)  Paret intill hade grillade majskolvar på tallriken, kanske påverkade det. Eller kanske låg vineriet i anslutning till ett bourbon-destilleri! Efter fisken, så syndade jag med en pecannötspaj + glass och Malou åt lite brieost.

full_logo

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck, Viner övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s