Njuta av livet!

Den här bloggen börjar mer och mer likna en Mat & Vin – blogg. Men OK…

Var hemma hos sonen i Glumslöv på födelsedagsmiddag. Riktigt häftigt med allt jobb de har lagt ner,  med tanke på att frun väntar deras andra barn, när som helst!

Nåväl… Christian inledde med att bjuda sina föräldrar på en Pinot Blanc från Alsace tillsammans med en Amuse gjord av fylld snackpaprika (tror det var en tonfiskröra, gott var det i alla fall!)

Förrätten var en perfekt mogen avocado med en laxskiva fylld med räkor. Till detta en ljuvlig spätlese Riesling från Rheingau. Ganska gammal, minns inte riktigt året.

Sedan var det ut till grillen. Vi satt och åt inne för det var inte speciellt varmt utomhus. Sonen imponerade stort; allt förberett och de bästa råvaror. Fyra skivor ryggbiff från saluhallen i Lund, preparerades varsamt med salt och peppar samt lite olivolja. På grillen lades även färsk, grön sparris med parmaskinka. Som tillbehör hade vi ugnsbakade rotgrönsaker och ett hemlagat focaccia-bröd. Vinet var från ”västra stranden” (Haut Medoc) i Bordeaux med bara 2 % C.F. Resten var alltså Carbenet Sauvignon och Merlot.

Till dessert blev det förstås en födelsedagstårta med färska jordgubbar och en Cinzano Asti, som fint avslutade denna festmåltid.

Christian fyller 34 år… och redan en sann gastronom! (undrar var han har ärvt det ifrån?)

 

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s