Premiär för Villa Mathilda Sparris

Nej, vi skall inte börja konkurrera med Kullasparris och andra duktiga odlare av sparris. Men jag måste skryta med att vi i kväll åt vår allra första egenodlade, gröna sparris och den var fullkomligt underbar!
sparrisVi hade planterat ca 6 sparrisar för två år sedan. Nu var det dags att ta första skörden. Det hade vuxit upp ca 10 fina stänglar som skars av. Det fina är att sparrisen fortsätter att växa (ca 5-7 cm per dag), så om ett tag har vi nya, fina sparrisar.
Vilken lyx att kunna äta egen sparris ända fram till midsommar!

Pinfärsk, var ordet! Jag skar av några centimeter från ändan och kokade upp lättsaltat vatten med dessa rester. När vattnet kokat ett tag så tog jag bort sparrisresterna och lade ner våra fina sparrisstänglar. 2,5 minuter fick de koka  och sedan efter de runnit av, klädde jag knippet (4-5 sparrisar per portion) med härlig parmaskinka. Lätt att förbereda! När jag skulle servera förrätten, så lade jag bara knytena med sparris och skinka på grillpannan och fräste på en liten stund. Enkelt och vad gott! 🙂 Lite smulad parmesan kom också på i slutet.

Vad dricka till sparris? Vi har ju upptäckt att Villa Mathilda Solaris passar alldeles utmärkt. Men i kväll blev det faktiskt en Riesling från Chile; 2012 Reserva de Pueblo Riesling. Det här vinet från Miguel Torres har en stor intensiv doft av citron och apelsin och en ton av petroleum. Medelfyllig, mycket frisk och pigg syra och mineralitet. Inte en typisk riesling om man jämför med Tyskland, men väldigt god. För endast 89 kr på Systemet, skall det absolut köpas in flera!

 

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck, Viner övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s