#vintweetupsthlm goes south

Ett gäng vinälskande twittrare i Stockholm bildade för 1,5 år sedan #vintweetupsthlm. Idén var att istället för att bara ha kontakt med varandra på nätet, även skulle kunna träffas IRL (In Real Life) då och då för att prova viner. Malou och jag var i februari i Stockholm och träffade dom på Grodans Vinbar.

Nu var det dags för denna underbara blandning av amatörer och proffs på mat och vin, att resa till nordvästra Skåne. Jag hade hjälpt till att tipsa om sevärdheter och bl a blev det ett besök hos oss på Villa Mathilda. Gruppen bestod av 10-15 glada vinnördar från Stockholm och några från Skåne, bl a Magnus Ericsson, som är vinskribent och nyhetschef på Helsingborgs Dagblad. Man inledde på fredagen den 7 juni, med besök på Helsingborgs Bryggeri. Sedan var det en fantastisk provning med Winefinder, som jag tyvärr inte kunde vara med på eftersom jag fortfarande var i Serbien.  Dagen avslutades med middag på Bryggan i Höganäs och en liten BYOB-provning. För den oinvigde: BYOB = ”Bring Your Own Bottle”.

På lördagen var det besök på Vikentomater, här handlades det både tomater och annat gott i deras lilla saluhall. Vid lunch var det dags för studiebesök i den stora saluhallen i Höganäs, bygdens stolthet!   Här inköptes även mat till kvällens middag.

På eftermiddagen var det en trevlig provning tillsammans med kocken och matkonstnären Rikard Nilsson. Han har tillsammans med Kurt-Inge Eklund och Michel Jamais en firma som importerar högklassiga viner från Kalifornien; Soil & Soul. Vi provade en mycket god Chardonnay och en helt fantastisk Cabernet! (Då hade jag nämligen hunnit komma hem!) 😉

Höjdpunkten (för oss) var förstås ändå besöket på Villa Mathilda. Jättekul att låta en sådan kunnig samling prova våra viner! Framförallt Siegerreben uppskattades.
Magnus Reuterdahl @reuterdahl twittrade bl a: ”Siegerrebe: Aromatisk, frisk, med fin botten och mycket smak – mkt trevlig!”. Om Solarisen skriver han: ”Drar åt Grüner Veltliner, lite karg lite, lite grön, lite tuff – borde vara bra till sparris och ost”.

Se nedan några bilder från detta trevliga besök och från provningen av Soil & Soul!

Följ också på Twitter: @AnnaTorndahl, @reuterdahl, @ericssonmagnus, @VintweetupSthlm och förstås @villamathilda.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Villa Mathilda, Viner övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s