Munskänkarnas säsongsavslutning

I söndags kom dom! Sjuttio (70) glada Munskänkar från Helsingborgssektionen, där vi själva är medlemmar. Malou och jag tog emot kl 15 och de hade precis klivit av bussen, när det började regna. Det regnade och regnade, rent ut sagt var det ett ordentligt skitväder! Vi delade upp gruppen i två, Malou tog hälften ut i vinodlingen och jag tog resten till vineriet. Det regnade och blåste så mycket att nästan ingen hörde vad stackars Malou försökte berätta. Det var lite lättare för mig i vineriet. Men intresset var på topp! Detta är ju kunniga och engagerade besökare, som ställde många bra frågor.

Efter 45 minuter, så promenerade vi i regnet ner till Jonas och Annette på Arilds Vingård. Där insåg snabbt Annette att ingen var intresserad av att få en ny visning av vingård i ösregn! Istället tog hon med gruppen till deras imponerande lokaler för vineri, konferens m m.

munsk

Munskänkarna besökte svenska vingårdar och imponerades!

Under tiden serverade jag och Jonas våra respektive viner som Munskänkarna skulle prova innan middagen. Arild hade Solaris 2011 och 2012, en rosé samt sitt röda vin gjort på Carbenet Cortis och Regent. Villa Mathilda hade vår Solaris 2012 samt Siegerrebe 2012, en ganska ovanlig grön druva i Sverige, som har lite muscat och gewurztraminer i karaktären .
Efter provningen var det dags för en god fisksoppa med saffran och mycket grädde.
Till vår glädje passade vår Siegerrebe utmärkt till denna soppa!

Trots vädret verkade alla nöjda och glada över möjligheten att få se två svenska vingårdar och pröva inte mindre än sex svenska viner samma kväll.

skylten   Arilds-Vingard-logo

 

 

 

 

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Munskänkarna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s