Kalv på grekiskt grönbete.

Vi skulle ha grekisk sallad med lammfärsbiffar. Men lammfärsen var slut, så det köptes kalvfärs istället. Inte dumt alls, men krävde en del kreativ planering av matlagningen. Ville ju få smak av medelhavet i biffarna!

Resultatet blev inte alls dumt, så här kommer receptet:

  • 500 g kalvfärs
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk kalvbuljong
  • 5 cl rött vin
  • 1 ägg
  • 1 dl Picorino Sardo (eller vanlig parmesan)
  • Finhackad färsk salvia och rosmarin
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar efter smak. (tänk på att osten är salt!)

Blanda väl och forma små fina biffar, stek i smör och olivolja.

Den grekiska salladen får ni hitta på recept själva! Det är ju det som är tjusningen, att man ”tager vad man haver” och dessutom använder fantasin! Viktigas är att det ser gott ut… (se bilden!) men också smakar lika gott.

Kompletterat med goda kalvfärsbiffar!

Kompletterat med goda kalvfärsbiffar!

Grekiskt sallad med mycket godsaker...

Grekiskt sallad med mycket godsaker…

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s