Grillad lammrygg

Precis som man trodde grillsäsongen var över, så blev det en fin söndagskväll. Jag hadelammrygg varit Saluhallen och inhandlat en bit lammrygg. De är duktiga där i Saluhallen på lite ovanliga styckningsdetaljer och jag har alltid blivit mycket nöjd! Lammryggen sitter framför sadeln och är försedd med en rejäl fettkappa.

Jag marinerade köttet ett par timmar med olivolja, citron, vitlök och en hel del färsk rosmarin. Sedan kördes det på grillen under låg värme tills innetemperaturen var 58 grader. Fick vila några minuter i folie och sedan skars fina skivor upp på tallriken.

En riktigt god del av lammet.

En riktigt god del av lammet.

Som tillbehör grillade jag färskpotatis som först hade kokat och sedan rullats i finhackad rosmarin och dragon samt grovt salt. Lite paprika och zucchini, samt några skivor halloumiost åkte också på grillen.

Den goda röran av fetaost och vitlök samt stark ajvar-relish från Serbien,  finns inte med på bilden.

 

 

Gott grillvin.

Vinet blev åter en GSM från södra Rhone. Prestige från Domaine Didier Charavin, Rasteau är gjort på 80 år gamla vinstockar och med lite aning rosmarin i den kryddiga smaken, så passade det perfekt till lammet. Vinet hade köpts från Rhonespecialisten i Köpenhamn (rekommenderas).

 

 

 

 

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s