Njut hos Rut – Less is More!

rutIgår åt M. och jag årets första, riktiga julmat. Julbord i all ära, men det kan faktiskt bli för mycket av det goda. Därför bokade vi bord på vårt lokala favoritställe Rut på Skäret för att äta en jultallrik. Det blev en stor och positiv upplevelse. Fyra tallrikar med hemlagade godsaker från lokalproducenter. Allt i minimalistisk stil och vackert upplagt! Passade våra magar perfekt!

Det var så gott att jag glömde fotografera! Men detta fanns på faten:

Tallrik 1.
Fem sorters sill (en av varje), en bit rökt ål, skaldjursröra och ett ägg med kaviar. Både sillar och ålen var ”himmalagad”!
Tallrik 2.
Julskinka (med hemmagjord senap), varm- och kallrökt lamm från Kullalamm, sylta på Linderödsgris (också från Otto Ramsey), revbensspjäll, gravad och färskrökt lax.
Tallrik 3.
Småvarmt, med köttkullar, en underbar lammkorv (istället för prinskorv – ”det är för småbarn!”) och tre sorters kål; rödkål, grönkål (förstås!) och en brunkål med bitar av fläsk i som verkligen gick hem. Jansson kom som en sidorätt, snyggt serverad i en skål.
Tallrik 4.
Lite olika tryffel, gelé, kola och knäck samt på separat tallrik en liten Crême Brulée. 

Naturligtvis serverades hembakat bröd av olika slag: Jag drack mumma och restaurangchefen Mickes egenkryddade beska droppar, som var mild och god.

Precis lagom, vi var både mätta och nöjda. Lika nöjd var jag när notan kom. Julbord kan bli väldigt dyrt, men 295 kr för all denna god maten hos Rut, är mycket prisvärt!

Rekommenderas!

Sista tallriken med sötsakerna fick jag i alla fall med på bild. Det övriga var upplagt lika snyggt och smakade precis så gott som det ser ut!!

Sista tallriken med sötsakerna fick jag i alla fall med på bild. Det övriga var upplagt lika snyggt och smakade precis så gott som det ser ut!!

Annonser

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Mat och Dryck. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s