Sharira och Brunei – vad gör världssamvetet?

I veckan har vi kunnat läsa om att det lilla sultanatet Brunei i Sydostasien, ett av världens rikaste länder, i torsdags införde stränga sharialagar. Införandet skall ske över en treårsperiod och kommer att innebära amputering av händer för stöld och att äktenskapsförbrytare stenas till döds. 

I en första fas kommer tolkningen av sharialagarna att gälla graviditet utanför äktenskapet, uteblivande från fredagsbönen samt propagerande för andra religioner.
Brott som kan ge böter eller fängelse.

I en andra fas som träder i kraft om tolv månader kommer stöld och alkoholkonsumtion bland muslimer att straffas med piskrapp eller amputationer.

Stening och avrättning införs i en tredje fas ett år senare för äktenskapsbrott, sex mellan homosexuella och hädande av profeten Muhammed. De flesta lagarna kommer att tillämpas även på icke-muslimer.

Så långt rapporterar pressen i Sverige, men vad händer i övrigt!

Jag tänker osökt på Sydafrika under åren med apartheid, en avskyvärd rasideologi som alla med rätta tog avstånd ifrån. Speciellt vänstern var aktiv i debatten. Man kämpade för  sanktioner och bojkotter och så småningom förändrades systemet (oklart dock hur mycket bojkotterna verkligen påverkade utgången).

Jag bara säger VARFÖR hörs inget från kulturvänstern och alla andra andra som har färdiga lösningar på världsproblemen? Hur kan man blunda för de fruktansvärda metoder från mörkaste medeltiden som nu skall tillämpas i religionens heliga namn. Amputera en hand på den som stulit lite mat, piska den som har druckit ett glas vin eller stena en kvinna till döds för att hon har haft sex utanför äktenskapet. Det är dags att ställa upp på mänsklighetens sida och en gång för alla ta avstånd från dessa barbariska regimer! Brunei är tyvärr inte unika; vi har Saudiarabien, Iran, Somalia och Sudan som andra groteska exempel.

Sultan-Hassanal-Bo_2715164b

Hassanal Bolkiah, sultan i ett omänskligt land!

 

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sharira och Brunei – vad gör världssamvetet?

 1. Petter skriver:

  Enkelt. Kulturvänstern ingriper inte när:
  1. Problemet ligger för långt bort. (Inget som direkt hotar oss)
  2. Ingen i Sverige känner till det. (Gynnar alltså inte vänstern)
  3. Landet har ingen betydelse för Sverige. (Således inget man vinner röster på)
  4. Uppfyller kulturvänsterns mål. (De kämpar ju för varje minoritets rätt)

  Att ingen bryr sig om vad som sker i Brunei är alltså helt normalt. Kämpar man för varje religions rätt kan man inte heller kritisera hur religionen utövas eller tolkas. Hur är det förresten med Saudi-arabien? Hör vi vänster skrika där? Endast när Sverige gör affärer med landet. Annars är det tyst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s