Är MP verkligen ett grönt parti?

Det börjar äntligen röra på sig ordentligt igen kring frågan om gårdsförsäljning av vin.

På Kristi Himmelfärd hade två representanter från IOGT-NTO ett debattinlägg där de målade ut vilken katastrof det skulle bli för folkhälsan om skånska vinbönder fick lova att sälja sina produkter från gården.

Jag och Malou replikerade och detta inlägg fördes in i HD och Sydsvenskan en vecka senare.

Jag fick även publicerat ett genmäle mot Yngve Sunesson, centerpartist och redaktör på Skånska Dagbladet och Norra Skåne. Han skrev ”Gårdsförsäljning ett för stort vågspel”.
Mycket egendomliga åsikter av en centerpartist tyckte jag och menade istället att: ”Gårdsförsäljning ger landsbygdsutveckling”. Inlägget blev mycket uppskattat och kommenterat på sociala medier.

Så nu igår den 7 juni kom ett nytt debattinlägg i Helsingborgs Dagblad från två miljöpartister med rubriken: ”Skåne som testdistrikt för gårdsförsäljning av lokalt öl och vin hotar folkhälsan.”

Detta med anledning av att Region Skånes politiska majoritet vill införa gårdsförsäljning på prov i tre år. Det gillar inte förbudspartiet MP!

Svar på detta skickade jag direkt, men det har ännu inte publicerats. Men nu kan kan alla läsa det här på min blogg! Enjoy! 😉

Ida Nilsson (MP) och Anders Åkesson (MP) skriver i sitt debattinlägg (Aktuella frågor 7/6) att gårdsförsäljning av vin hotar folkhälsan. Detta med anledning av att regionstyrelsen i Skåne nyligen biföll en motion av (L) om att testa sådan försäljning under tre år.

Vi upphör aldrig att förvånas över att ett så kallat ”grönt” parti som MP inte vill värna landsbygden och småföretagandet. Lokala, skånska vingårdar, som odlar ekologiskt och hållbart, måste väl vara bättre för miljön än importerat vin, många gånger gjort på hårt besprutade druvor och som kommer i tankar på containerbåtar eller lastbilar långväga ifrån? Det är sådant skräpvin på bag-in-box som folk handlar mest av hos det av MP så omhuldade Systembolaget.

När skall Miljöpartiet börja förstå varför deras opinionssiffror rasar ner mot riksdagsspärren? MP är inte ett grönt parti, det är ett förbudsparti, som vill att staten skall bestämma allt över oss medborgare. Deras politik hotar folkhälsan mycket mer än gårdsförsäljning av skånskt vin.

Marie-Louise och Carl-Magnus Hedin
Vinbönder på Villa Mathilda i Arild

P.S. Jag har alltid undrat över varför Miljöpartiet har en maskros som symbol.
Jag gillar nämligen denna lilla, vackra men illa omtyckta blomma. Tycker nog att MP borde byta partisymbol till en kaktus; Torr, tråkig och otrevlig att komma i kontakt med!

P.S.S. Kampen fortsätter! Inte minst i sommar under politikerveckan i Almedalen.
Dit skall jag och Victor från Kullhalvöns Vingård tillsammans med politiker och tjänstemän från Höganäs Kommun.

 

 

 

 

Om C-M Hedin

Nyfiken, empatisk och resultatinriktad kommunikatör med åsikter om mycket!
Detta inlägg publicerades i Politik, Vinodling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s